The Rovers Return
Daniel Hopwood | Architecture and Interior Design, London

Studio Hopwood
86 Gloucester Place
London
W1U 6HP :

Contact

studio@danielhopwood.com
pr@danielhopwood.com

Follow

Site Credits
Made by Six

British Institute of Interior Design Member
The Rovers Return Chiswick, London

The Rovers Return

Chiswick, London
Residential
The Rovers Return by Daniel Hopwood – featuring Blake leather chair by Minotti. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – floor plan. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – artistic wooden coat hanger. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – glamorous kitchen-diner. Loft conversion designs
Before
After
The Rovers Return by Daniel Hopwood – open plan living room. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – living room with Japanese silk wallpaper. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – hidden doorways. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – stylish bedroom and dressing room. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – bedroom with blue and orange accents. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – concealed dressing table. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – bathroom behind secret panel. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – elegant vanity unit. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – floor detail with brass inlay. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – stylish hallway. Loft conversion designs
  • :
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
  • :
 
Hallway leading into living room, featuring the Blake leather chair by Minotti.
Careful manipulation of a small space to create a generously scaled apartment to suit the clients lifestyle.
Is it a coat hanger or is it art? Whichever way, it is both useful and beautiful.
Who would have thought a kitchen-diner could look so glamorous and be so workable.
This style of open plan living is a gentle nod to La Mason de Verre in 1930's Paris.
The Japanese silk wallpaper washes gently down to the hand calved rug by Michaela Schleypen
Open sesame! There's the hidden door to the bedroom.
By placing a panel behind the headboard we achieved both dressing room and bedroom in the same space.
The dressing table can be concealed when not in use.
The bathroom lurks behind a secret panel.
It's as a vanity unit should be. Simple, understated, elegant but luxurious.
Floor detail showiong brass inlay, limed chevron oak parquet and what looks like Cumbrian Limestone but is infact a rather clever porcelain tile.
And leading out, I hope you enjoyed your visit!

The Rovers Return

Designers Statement

After many years of living in the Near and Far East, our clients retired and returned to London. They wanted a base which is easy to manage, comfortable, feels stylish and new and is also a  good backdrop for their art collection.

They took a space in an old factory which is relatively small but not cramped, as it has high ceilings and large windows. I stripped the flat back to a bare shell in order to create a new layout that would reflect their newly acquired lifestyle.

I convinced them not to go for a second bedroom, but instead lavish the space on themselves, with a bathroom each,  generous storage space and a large living room with a connecting sitting room and kitchen diner. I managed to create a dressing room by pulling the bed forward and placing a low wall behind.

Wanting to keep the feel of the original factory, the ceilings were only lowered in the middle, to accommodate air conditioning, lighting and to make the rooms feel a little cosier by correcting the scale.

Finishes have been kept to a minimum in order to create a good backdrop for their art and to retain a balanced calmness. Using porcelain, man-made surfaces and materials ensures that the apartment is easy to maintain. The furniture? We went for the best with a mix of Minotti and B&B Italia and of course there’s that beautiful light over the dining table by Lyndsey Adelman.

Pictured