游子归来
Daniel Hopwood | Architecture and Interior Design, London

Studio Hopwood
:

Contact


Follow

Site Credits
Made by Six

British Institute of Interior Design Member
游子归来 Chiswick

游子归来

Chiswick
Residential
The Rovers Return by Daniel Hopwood – featuring Blake leather chair by Minotti. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – floor plan. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – artistic wooden coat hanger. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – glamorous kitchen-diner. Loft conversion designs
Before
After
The Rovers Return by Daniel Hopwood – open plan living room. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – living room with Japanese silk wallpaper. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – hidden doorways. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – stylish bedroom and dressing room. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – bedroom with blue and orange accents. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – concealed dressing table. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – bathroom behind secret panel. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – elegant vanity unit. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – floor detail with brass inlay. Loft conversion designs
The Rovers Return by Daniel Hopwood – stylish hallway. Loft conversion designs
  • :
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
  • :
 
Hallway leading into living room, featuring the Blake leather chair by Minotti.
Careful manipulation of a small space to create a generously scaled apartment to suit the clients lifestyle.
Is it a coat hanger or is it art? Whichever way, it is both useful and beautiful.
Who would have thought a kitchen-diner could look so glamorous and be so workable.
This style of open plan living is a gentle nod to La Mason de Verre in 1930's Paris.
The Japanese silk wallpaper washes gently down to the hand calved rug by Michaela Schleypen
Open sesame! There's the hidden door to the bedroom.
By placing a panel behind the headboard we achieved both dressing room and bedroom in the same space.
The dressing table can be concealed when not in use.
The bathroom lurks behind a secret panel.
It's as a vanity unit should be. Simple, understated, elegant but luxurious.
Floor detail showiong brass inlay, limed chevron oak parquet and what looks like Cumbrian Limestone but is infact a rather clever porcelain tile.
And leading out, I hope you enjoyed your visit!

游子归来

Designers Statement

在近东及远东生活多年后,我们的客户退休并重返伦敦。他们想要一个全新的容易打理、舒适又时尚的大本营,同时也能很好的收藏他们的艺术珍品。

他们选择了一家旧工厂,虽相对较小但并不拥挤,这儿有着高高的天花板和巨大的玻璃窗。我将这里完全恢复到“空壳”状态,并予以全新的布局来对应他们新的生活方式。

我说服了他们不要弄第二间卧室,而是尽情享受这里的空间,有自己独立的卫生间,宽敞的存储间,大客厅与起居室、厨房餐厅相连。我还为他们打造了一个化妆间,把床推向前,床后竖起一道矮墙。

为了保留工厂原来的气息,天花板只是降到中间,以便安装空调、灯饰,通过调整比例,让房间更温馨。

尽可能少的终饰来为他们的艺术品打造出好的背景并保留平衡的宁静感。使用瓷的、人造表面及其它材料来确保公寓易于打理。家具呢?我们选择了最上乘的Minotti和B&B Italia,当然也少不了餐桌上那盏出自林赛·阿德尔曼(Lyndsey Adelman)之手的精美绝伦的灯。

Pictured